Kulinarika
Ob vrnitvi iz mogočnih vršacev ali ob snidenju z družino in prijatelji vam iz zbirke domačih žganj predstavljamo hišno Tepkovo žganje, Lakoto in druge žganjice, ki skupaj z domačim kruhom in zaseko ustvarjata vzdušje domačnosti in gostoljubja.
Ob kozarcu vina slovenskega porekla se med goste zvrstijo domači suhomesnati izdelki pršut, salami, želodec, klobase v zaseki in domači sir.
Bogato kosilo se z domačo govejo ali luštrekovo juho, okusnimi sezonsko zelenjavnimi prilogami kot so smukavc, koleraba, zelje z domačo svinjino, govedino in teletino ter nepogrešljivimi Idrijskimi žlikrofi razvija v kulinarično poezijo domače kuhinje.
V veselje nam bo ob kavi z domačim mlekom ali smetano ponuditi še jabolčni zavitek, orehove ali skutne vzhajane štruklje ter hišno sestavljanko.
Domače kosilo za vaš praznik
V veselje nam bo odvzeti vam skrbi, kaj skuhati na praznični dan.
Ob svetem krstu, obhajilu ali birmi, ob praznovanju vašega rojstnega dne ali drugega življenjskega praznika vam bomo z doma pridelano hrano sestavili mesni ali vegetarijanski meni.
Domači meniji obsegajo
- dobrodošlico z aperitivom in kruhki
- domačo juho
- glavni krožnik in solato
- sladico s kavo
Meniju lahko dodamo tople ali hladne predjedi.
Da pa bo praznik za vse, vaše malčke na vrtu čakajo vrtna igrala, vse vas pa prava
Lepo vreme vas bo kar samo popeljalo na krajši sprehod skozi vas, na pohod v hrib ali do muzejske domačije pisatelja Franceta Bevka.
Prisrčno vabljeni v Zakojco!